#12

Kereta Abang Salleh

Kali ni guwa nak cerita pasal kereta Abg Salleh. Korang kenal sapa itu Abg Salleh? Hahaha..Abg Salleh ni mmg glamour kat kampung guwa. Menjadi pojaan hati sepupu2 kecil guwa dan anak2 sedara guwa yg 2 org tu. Nak tahu sbb apa? Begini

Abg Salleh tu bukan asal dari kampung guwa. Dia berasal dari mana guwa pun tak tahu. Tapi dia wujud lah dalam cerita Upin Ipin. Trademark dia ‘jari jemari Salleh’ x pun Sally,,,gtu lah. Guwa x minat sgt tgk cter upin ipin ni. Maaf lah ye. Tapi guwa tau Seri suka. Mesti dia terharu sbb guwa sebut nama dy dlm blog guwa yang x seberapa ni. 

Guwa dh melalut ke mana dh ni? Ha, mcm ni..ada satu peristiwa yg bikin guwa ketawa x ingat dunia. Mcm ni..bapak guwa drive Alza warna Marron (mcm warna kereta Abg Salleh) dan Makteh guwa drive Proton Exora warna gold. Boleh nmpak dah x apa yg guwa cuba story? Satu hari tu, adik guwa dtg ke kampung drive Alza. Sepupu2 kecil (Mia and Lily) dan anak2 sepupu (Kyra and Icha) sdg syok bermain di halaman rumah nenek. Masa adik guwa smpai, dorg boleh stop dan dgn penuh keterujaan

“Eh,,,,,kereta Abg Salleh!!! Abg Salleh, Abg Salleh”

Adik guwa keluar je dari kereta lagiteruja budak2 ni menyambut. Masalahnya dorg bukan panggil nama adik guwa. Dorg duk sibuk “Abg Salleh, Abg Salleh” x habis2. Sirius. Adik guwa apa lgi..gelak je la. Guwa ngn sepupu guwa yang lain bantai gelak masa dorg sbut pasal kereta Abg Salleh..

Hebat x hebat penangan media zaman skrg? Adik guwa yang tough tu dikatakan Abg Salleh. X padan langsung. 

Tapi skrg dorg dah pandai dah. Nampak kereta makteh dorg cakap jugak tu kereta Abg Salleh cuma warna lain. Tapi nmpak kereta bapak guwa dorg still akan panggil kereta Abg Salleh.

Haihlah.. Abg Salleh oh..Abg Salleh