#16 How to Make The Best Blueberry Muffins – Blueberry Muffin Recipe

Video

Hello, there!

Happy Eidul Adha everyone. So, a day before Eid my mom asked me to bake muffins. “whatever muffins you like” she said. So i google a few recipes and found this video on inspiredtaste.net a blog created by Joanne and Adam Gallagher. This is the simplest recipes i can get for blueberry muffins. Have a look everyone and dont forget to try! =)

Advertisements

#15

Well, Come On…

Alhamdulilah, i am blessed with such beautiful family and friends. They will always give me motivation, advices, and do’a just to keep me going.

Once, i came back home during weekend. My father usual question would be ‘Along ok?’ and yeah my answer definitely not ok. I complained and told him everything especially my job now. Betapa x puas hatinya aku dgn life aku skrg and what did he said…?

“Along, kerja kau tu mulia sbnarnya..kau sbnarnya tolong masyarakat sekeliling tentang harga, bekalan and in other ways kau bantu dorg dgn lebih baik tntang hak2 pengguna dsbnya. Betulkan balik niat tu”

Haih..time ni mmg senyap seribu bahasa. Nampak mee goreng yang umi buat and makan smpai tambah 2-3 senduk. Sedap tp tekak rasa macam berpasir dgn kata-kata abah. SUMPAH AKU TAK NAMPAK BENDA2 NI!

Yesterday, was a different story. I called a good friend of mine and we were exchanging stories. I did told her about how eager am i to seek a better job, more ‘gaji’ and others. Tapi dia kata..

“Allah tu dah letakkan kita di suatu tempat yg baik utk kita. Say, skrg gaji kerja RM sekian sekian. Kita nmpak mcm sikit tapi Allah tahu tu cukup utk kita sorg. Kita x perlu nk tanggung adik2 sgt sbb mak abah masih kerja. Tgk org yg gaji byk..mgkin dy ada tanggungan yg byk sbb mak ayah dah tiada. Tiada siapa nk bantu adik2. Banyak belanja tu”

Sungguh, cantik aturan Tuhan. Cuma kita jelah yg sedar atau tak. Belajarlah bersyukur (ye, Maryam Patonah!). Cuba kira balik nikmat yg Tuhan beri berbanding dgn ujian yg dibagi.

Nikmat bernafas dimuka bumi, nikmat agama Islam itu sendiri, nikmat darah masih mengalir dalam badan, nikmat dapat bersujud sembah Dia, nikmat dpt menikmati makan minum yang lazat, nikmat melihat, menghidu, …tak larat nak senarai kan nikmat. cukup banyakkan?

Bersyukurlah dgn apa yang Allah beri dan Dia akan bg lebih lagi. Bersangka baik dgn Dia. Dia tahu apa yg baik utk kita. Sekian.

p/s

😉 This article is really nice. Have a look

http://www.iluvislam.com/fotografi/lensa-hati/6113-kenapa-doaku-tak-makbul.html