#35

Capture1

Socks

Sudah seminggu rasanya Mak pulang dari Kota London. Seperti biasa Mak takkan pernah lupa membeli ole2 utk saudara-mara. Aku begitu teruja tatkala Lula cakap Mak ade tggalkan bungkusan ole2 utk aku dan keluarga.

Dalam bungkusan polkadot pink tertera nama “Ku Yam” aku melihat 3 pasang setukin seperti gambar diatas, tag nama polkadot merah jambu, satu tin kecil serbuk teh dan sehelai kain alas kecil warna merah jambu dgn motif bunga2 dan ya tertera jenama Cath Kidston. Now i am aware that Cath Kidston mmg trademarknya corak2 sebegitu. Aku kira setukin ade 3 pasang dan ini membuat ku keciwa. Untuk siapa lagi setukin2 itu kalau bkn utk adik2 aku. Kecemburuan melanda!

Aku cuba bernegosiasi dgn adik ku Muhammad Aiman tetapi gagal. Maka, aku pon takkan nak cuba utk berdialog dgn lg dua adik kerna ku tahu aku akan gagal. Tak tahu lah kenapa aku begitu meminati setukin2 tersebut. Satu mgkin sbb unik satu lagi mungkin sbb aku tahu adik2 pasti akan sepah disana-sini.

Untuk aku rupanya Mak belikan tag nama bukannya kain kecil warna pink itu. Teh dan kain pink untuk rumah di Seremban. Aku menyuarakan kekecewaan aku pada Mak dan mak kata Mak akan kumpul duit untuk kesana lagi dan belikan aku setukin. Takkan lah …

Kemudian aku menyuarakan kekecewaan aku pada Nadirah sepupuku iaitu anak sulung Mak. Berikut ialah dialog kami yang plg buat aku ketawa

“Perasan betul. Sila berusaha untuk mendapatkan stokin itu k lol. Kalau tak kau kena tukar dgn Uncle Chaonne”

“Xpe la. Takkan la dia nak tag pink polkadot tu”

‘Eh, ade lelaki suka pink. (emoticon). Macam kau la. Xpernah perempuan minat socks. Hihi”

“Kah! Perempuan mcm aku ni kan rare. Lol. Tp seyes. Aku suka stokin”

End up aku mengalah dan bersyukur dgn tag pink polkadot.

Advertisements

#28

#TokenOfLove again !


Assalammualaikum.

Ladies and gentlemen. Boys and girls. Kah! So much of choral speaking. Nothing much happen to me today or this weekend except that me and all the Pemantau Harga around Malaysia will be very busy for this whole month because we are gonna check the price of about 5000 items (goods and services) for GST purposes. So, this month is the first phase (price check before the implementation of GST). Erggh, 5000 items! Muntah hijau di buek eh. Nak cari premis itu satu hal. Bukan semua kedai ada jual barang2 seperti dlm borang. As for us, kami kena cari 3 premis utk setiap barang dan perkhidmatan. Golf club mano ado keq sini? haih. If satu barang takde, kene ada barang ganti utk dipantau. sabar je lah. khidmat utk rakyat ni jadi harulah semangat.

Membebel kemain panjang sampai lari tajuk. Isnin haritu bawak balik The Star kepunyaan ofis. Tiada siapa pun nk baca The Star kat sini kecuali aku (so, poyo!). Sampai rumah, lepak chill jap depan tv sambil selak2 The star. Tetiba, mataku tertancap ke muka surat ini. Walaupun kecil sahaja gambarnya sudah cukup buat ku kenali hasil karya siapakah ini. Kahkahkah! (gelak bangga sangat!) sketch aku rupanya. Ini sketch yang wa and family wa buat utk krew MAS Airlines. After all they’be been through, may our small efforts cheer them up a little bit. #TokenOfLove is just a small effort to show our love and support towards MAS Airlines. To us, they are still our number one choice kalau nk fly

10623447_900131003333698_8200107021823365566_o

10633359_900131000000365_6664650166080562232_o

(sketch from a child. make me laugh the whole day!)

Child’ lah sgt. Itu yang sepupu sepapat tulis kt komen FB. Haih. what to do. Maybe i do need to improve my handwriting. Lama gila wa x menulis ni ha. Almaklumlah, kerja pun keluar pantau and key-in data. Mano ado nk tulih tulih ni ha. Peluang sambung belajar pun terpaksa kutangguhkan. Satu sebab silap sendiri dan satu lagi mcm cepat sgt.

Here is the link from my previous post on #TokenOfLove. You can check all the sketches that my family made.

Till then,

bye!

p/s:

This sketch was featured on The Star (25th August 2014)

#TokenOfLove for Malaysia Airlines Crew

Assalammualaikum!

 

Its never too late to wish Selamat HAri Raya isn’t it?

So, Selamat HAri Raya guys!

Alhamdulillah, today is the 6th day of Syawal and me and le brothers went to Ampang to celebrate our Raya with the Ampang’s family. Yeah, my late mom’s side. So, while eating and chitchatting my aunt asked us to wrote #TokenOfLOve for MAS crew. My cousin are going to London so he will deliver our wishes to the Crew

So, what’s with this Token Of Love thinging? We got the idea from Syed Azmi. He created this as a part of charity. To show and give our support towards MAS. You know since the MH370 and now MH17, MAS has gone through a very hard time. So, hopefully with our small efforts we might cherish them a little bit.

P1020546

P1020545P1020529P1020527P1020525(This one is by Uncle Zidy)

Raya stories will be update later. InsyaAllah.

Till then,